Hirdetés

Drámai bejelentés Oroszországból: Meghalt Putyin ketyeltje, az egyik leggazdagabb képviselő

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Putyin-párti politikus már több mint 20 éve ült az orosz parlamentben, az egyik legjobban kereső képviselőként tartották számon. 

77 éves korában elhunyt Nyikolaj Borcov, Vlagyimir Putyin pártjának képviselője - írja a napi.hu. Az Egységes Oroszország képviselője a lipecki területen található Lebedjaniban lévő otthonában halt meg, temetése várhatóan Moszkvában lesz.

Nyikolaj Borcov 2003 óta volt az Állami Duma tagja, és öt cikluson át szolgált képviselőként az orosz parlamentben, ahol tagja volt a nemzetiségi bizottságnak. A politikus szerepelt a Forbes magazin leggazdagabb oroszokat felsoroló listáján is, a legjobban fizetett köztisztviselők között tartották számon. A magazin 2021-ben 550 millió dollárra becsülte az orosz politikus vagyonát.

A képviselő vagyona mindenekelőtt abból származott, hogy partnereivel együtt eladta a Lebedjanszkij gyümölcslégyár és a hozzá tartozó márkák több mint 75 százalékos részesedését a Pepsi-nek.

Nyikolaj Borcov is azon képviselők egyike volt, akit Ukrajna orosz megtámadása óta a nyugati hatalmak különböző szankciókkal sújtottak. Ukrajnában több más képviselőtársával együtt távollétében még 15 év börtönbüntetésre is ítélték, amiért hivatalosan is elismerte a kelet-ukrajnai szakadár régiók függetlenségét.

Az orosz Központi Választási Bizottság szeptemberben időközi választást tartanak a választókerületben, amelyben annak idején Nyikolaj Borcovot megválasztották.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés