Hirdetés

“Elfogadhatatlan” - Moszkva ezt a békát nehezen nyeli majd le

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Oleg Matyicin, Oroszország sportminisztere elfogadhatatlannak tartja, hogy a 2024-es olimpiáról kitiltsák az orosz és fehérorosz sportolókat.

Azt már biztosan tudni, hogy 35 ország – köztük az Amerikai Egyesült Államok, Németország és Ausztrália – követelni fogja az orosz és a fehérorosz sportolók kitiltását a 2024-es olimpiáról – mondta Litvánia sportminisztere pénteken, mélyítve ezzel a párizsi játékokkal kapcsolatos bizonytalanságot.

Ukrajna, Lengyelország, az északi és a balti államok már korábban jelezték, hogy nem szívesen látnak orosz és fehérorosz sportolókat az ötkarikás játékokon. Ha mégis részt vesznek rajtuk, ezek az országok bojkottálják majd az olimpiát.

A lépés növeli a nyomást a Nemzetközi Olimpiai Bizottságra (NOB), amely kétségbeesetten szeretné elkerülni, hogy a sportesemény szétszakadjon az ukrajnai konfliktus miatt.

"Ez a miniszterek közvetlen beavatkozása független nemzetközi sportszervezetek tevékenységébe, kísérlet a sportolók nemzetközi versenyeken való részvételi feltételeinek diktálására, ami abszolút elfogadhatatlan" - idézte Matyicint a TASS hírügynökség, közölte a Reuters.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés