Hirdetés

Mire készül Putyin? Az oroszok a Hamásszal tárgyalnának

Nap Híre portré Nap Híre

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint az orosz külügyminiszter-helyettes reméli, hogy a jövő héten Katarban tárgyalni tud a Hamásszal az izraeli túszok kiszabadításáról.

Ahogy a Naphire.hu is beszámolt róla, a Gázai-övezetet uraló Hamász terrorszervezet harcosai szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább több ezer rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Izrael válaszcsapást indított a gázai övezet ellen, amit rövidesen szárazföldi offenzíva követhet. 

Moszkva eddig távolságtartóan kezelte az Izrael és a Hamász közötti konfliktust, elítélte "a mindkét oldal által elkövetett" erőszakot, most ugyanakkor bejelentkezett közvetítőnek - írja az atv.hu.

Bogdanov most a RIA Novosztyinak elmondta, hogy "nem zárta ki" a Hamász képviselőivel való találkozást katari utazása során, hozzátéve: 

"Ha hajlandóak tárgyalni, mi mindig a kapcsolatfelvétel mellett vagyunk. Különösen ebben a helyzetben hasznos lenne (a találkozó) a gyakorlati kérdések megoldásához, beleértve a túszok kiszabadítását".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés