Hirdetés

Egyre durvul a háború, súlyos bejelentés jött a határról

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenötezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5958-an léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9158-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken.

   

A beléptetettek közül a rendőrség 63 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Az ukrajnai háború elől csütörtökön nem érkeztek senki Budapestre vonattal.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - idézte a közleményt az MTI.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Bahmutnál szünetelnek a harcok. Mint azt a naphire.hu is megírta, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka csütörtökön arról tett bejelentést, hogy megváltozott Bahmut városnál a hadművelet formátuma, átmenetileg szünetelnek a harcok a Donyeck megyei településnél.

Beszámoltunk arról is, hogy Putyin valószínűleg nagyon ideges lehet, ugyanis a nyugati katonai szakértők azt állítják: Oroszország összesen 60 ezer katonát veszített Bahmutnál a halottakat és a sebesülteket összesítve.

Az atv.hu mindeközben arról számolt be, hogy a folyamatos támadások miatt egyre nagyobb a baj Kijevben. "Egyre több kisgyerekes család menekül külföldre Kijevből az orosz rakéta- és drónterror elől" - ezt mondta a híradónak Tompa Tibor, a helyi magyar közösség vezetője. Tompa elmondása szerint a szülők kérvényezték az iskolákban, hogy ideiglenes listán legyenek a gyermekeik, mert elmennek Kijevből. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés