Hirdetés

Pokoli a helyzet a szomszédban, intézkednie kellett a magyar határon is

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 16 500-an érkeztek Ukrajnából csütörtökön.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7910-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8601-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 191 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, súlyos csapást mért az ukrán hadsereg Bahmutnál az oroszokra. Mikola Olescsuk, a légierő parancsnoka arról számolt be, hogy reggel lelőttek egy orosz K-52-es típusú harci helikoptert a Donyeck megyei Bahmutnál. Nem sokkal később a 47. ukrán különálló gépesített dandár közölte a Facebookon, hogy tagjai megsemmisítettek egy szintén K-52-es orosz helikoptert a Zaporizzsja megyei Robotine településnél.

Arról is beszámoltunk, hogy Putyin legnagyobb szövetségese szerint az orosz "különleges katonai művelet" elérte célját, mert a jövő Ukrajnája már sosem lesz olyan agresszív Oroszországgal szemben, mint korábban. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerint Ukrajna elvesztheti minden területét, ha folytatja a harci tevékenységet, ezért a kijevi vezetésnek a békére kell törekednie.

Az orosz védelmi minisztérium pénteken azt közölte, hogy az éjjel Moszkva légterében az orosz légvédelem lelőtt egy ukrán drónt. "Az ukrán drón a légvédelmi eszközök ráhatása után megváltoztatta röppályáját és nem lakóépületre zuhant a moszkvai Krasznopreszenszkaja rakpart közelében" - hangzott a közlemény. A tájékoztatás szerint az ukrán drón lezuhanása személyi sérülést vagy tüzet nem okozott. A tárca terrortámadásnak minősítette a történteket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés