Hirdetés

Menekülnek ahova tudnak, borzalmas hír jött a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 5398-an léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4005-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 157 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal szerdán 26 ember, köztük 5 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől - tudatta az ORFK.

Az orosz-ukrán háború egyik fontos friss híre, hogy az ukrán erők rakétákkal támadták csütörtökre virradóra az orosz ellenőrzés alatt álló Donyecket - számolt be a város polgármestere.

Alekszej Kulezmin Telegram üzenetküldő csatornáján közölte, hogy évek óta ez volt az egyik legnagyobb ukrán támadás a városuk ellen.

Az elöljáró tájékoztatása szerint az ukránok Grad sorozatvetőkből negyven rakétával támadtak a városban élő civilekre. Az ukrán belövések következtében egy óvoda, egy orvosi rendelőintézet, nyolc lakóépület és egy bevásárlóközpont rongálódott meg.

Találat érte a helyi műszaki egyetem és a Szpaszo-Preobrazsenyszkij székesegyház kupoláját is. Az előzetes információk szerint öt ember megsebesült. A köztársasági rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a robbanások által keletkezett tűzben megsemmisült négy személyautó. A város központi kerületében nem voltak halálos áldozatok.

Arról is írtunk, hogy gyerekeket kínozhattak az oroszok Herszonban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés