Hirdetés

Mindenki félti az életét, rettenetes hír jött a magyar határról

 portré

Az ukrán-magyar határszakaszon 4407-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5416-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 155 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a közleményben.

Az ukrajnai háború elől vonattal 26 ember - köztük 11 gyermek - érkezett Budapestre - írták.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel együtt segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - közölte az MTI.

Friss hír a háború kapcsán, hogy Ukrajna újabb támogatásokra számíthat, ugyanis pénteken több mint 50 állam képviselői találkoznak a németországi Ramstein légitámaszponton, hogy egyeztessenek Kijev fegyvertámogatásáról. Csütörtökön pedig több nyugati ország is ígéretet tett, hogy még több járművet, tüzérségi eszközt és lőszert küldenek Ukrajnának. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés