Hirdetés

Egyre durvul a háború, hatalmas baj van a határon

Garai Kitti portré Garai Kitti

Csaknem 9000-en érkeztek Ukrajnából kedden. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint az ukrán-magyar határszakaszon 4765-en léptek be Magyarországra előző nap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4149-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. 

A beléptetettek közül a rendőrség 56 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Vonattal 29 ember - köztük 18 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - írja az MTI.

Bajban vannak az oroszok?

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Hanna Maljar, az ukrán védelmi miniszter kedden közölte, hogy az ukrán fegyveres erők visszavettek 20 négyzetkilométert az orosz csapatoktól a Donyeck megyei Bahmut peremvidékén. 

Arról is beszámoltunk, hogy kedden, miután Zelenszkij hazaérkezett Kijevbe, azonnal összehívta a haditanácsot. "Meghallgattam a stratégiai-műveleti csoportok vezetőinek beszámolóját a harci cselekmények állásáról a területükhöz tartozó frontvonalon. Áttekintettük az általános műveleti helyzetet és a hírszerzési adatokat" - közölte az ukrán elnök.

Valamint írtunk arról is, hogy kedd hajnalban az oroszok intenzív légitámadást indítottak az ukrán főváros ellen. A hírek szerint drónokat, cirkáló- és valószínűleg ballisztikus rakétákat is bevetettek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés