Hirdetés

Ha ez a hír igaz, Ukrajna tényleg nagyon nagy bajban van

Nap Híre portré Nap Híre

Az orosz hadsereg kedvezőbb állásokat foglalt el Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén, eközben pedig visszavert 23 ukrán ellenrohamot - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

Az ellenrohamok közül tíz Donyecknél, kilenc pedig Avgyijivkánál hiúsult meg. A Moszkvában kiadott beszámoló szerint az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén több mint 900 katonát veszített az elmúlt nap folyamán. Közülük a legtöbben, mintegy 390-en a Donyeck körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett egy drónok gyártására és tárolására szolgáló hangárt, egy fegyverraktárt, négy páncélozott harcjárművet, egy brit AS-90-es Braveheart önjárót, két amerikai M777-es és egy M119-es vontatott tarackot, egy JDAM irányítható légibombát, továbbá 164 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Az orosz védelmi minisztérium szerint idén eddig több mint százezren jelentkeztek szerződéses szolgálatra az orosz fegyveres erőkhöz.

Marat Husznullin orosz miniszterelnök-helyettes egy Vlagyimir Putyin elnök részvételével megtartott szerdai videokonferencián kijelentette, hogy - az Ukrajnától elcsatolt - négy új régióban kevesebb mint 700 nap alatt több mint ötezer többlakásos lakóházat állítottak helyre. Közölte, hogy ezeken a területeken már összesen 18 ezer objektumot építettek újjá.

Borzasztó számok jöttek a szomszédból

Hivatkozás másolása

A naphire.hu arról is írt, hogy az ukrán főügyészi hivatal tájékoztatása szerint az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború bő két éve alatt már 537 gyermek halt meg, az áldozatul esett kiskorúak teljes száma meghaladta az 1800-at. "Több mint 1806 gyermek esett áldozatul Ukrajnában az Oroszországi Föderáció teljes körű fegyveres agressziója következtében. Az ügyészek eddigi hivatalos információi szerint 537 gyermek halt meg, és több mint 1269-en szenvedtek különböző fokú sérüléseket" - írta a főügyészség. A közleményben hangsúlyozták, hogy ezek a számok nem véglegesek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés