Hirdetés

Orbán vs. Macron: folytatódik a dedós hiszti

Nap Híre portré Nap Híre

Macron berágott Orbán Viktorra, amiért a magyar kollégája szerinte több közös európai uniós cél finanszírozását akadályozta meg.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Hosszú este volt, nyilván rosszul emlékszik a francia elnök, ugyanis az EU-csúcson Orbán Viktor támogatta a migrációra vonatkozó uniós költségvetési többletpénzt, és most is támogatja – reagált a miniszterelnök sajtófőnöke Emmanuel Macron pénteki szavaira.

Az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomaggal kapcsolatban ugyanis Emmanuel Macron korábban azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök döntése a megállapodás blokkolásáról tisztességtelen, hiszen így a migrációkezelésre szánt pénzek felhasználását is akadályozza, írja az Economx.

Macron sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Orbánnak komolyan kellene vennie a feladatát és európai módon viselkednie. Az elnök „tisztességtelennek” nevezte a magyar miniszterelnököt, mivel az a teljes módosításra mondott nemet, amivel nemcsak Ukrajna támogatását, hanem több közös európai uniós cél finanszírozását akadályozta meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés