Hirdetés

Irgalmatlan pofont kevert le Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijnek

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint ismert, az ukránok felvették az OTP Bankot a háború finanszírozóinak nemzetközi listájáról. A Naphire.hu korábban arról is beszámolt, hogy Szijjártó Péter bejelentette, hogy Magyarország addig nem szavazza meg a készülő 11. szankciós csomagot, illetve az Európai Békekeretből az újabb kifizetést, míg le nem veszik az OTP Bankot a feketelistáról. 

Most Orbán Viktor is megszólalt az ügyben, a miniszterelnök Katarból szólt be az ukrán elnöknek - írja az mfor.

Elvi kérdés, hogy ha egy ország, mint Ukrajna, pénzügyi támogatást vár tőlünk, akkor tanúsítson tiszteletet, és ne tegye feketelistára a vállalatainkat 

- mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a katari gazdasági fórumon kedden.

Ha szükségetek van a pénzünkre, tanúsítsatok tiszteletet, és ne szankcionáljátok a vállalatainkat

- üzente a kormányfő Volodimir Zelenszkijnek.

A lap felidézte, hogy az ukrán Nemzeti Korrupció-megelőzési Ügynökség (NAZK) nemrég a háború nemzetközi támogatójának minősítette az OTP-t. A döntést azzal indokolták, hogy a pénzintézet tovább folytatja ténykedését Oroszországban. Az OTP ezzel kapcsolatban közölte, hogy a NAZK több téves, valótlan érvet hozott fel. A pénzintézet tájékoztatása szerint a NAZK téves döntésének feltehetően az volt az alapja, hogy Oroszországban is van Donyeck nevű település, ahol valóban a közelmúltig volt - a nemzetközti szankcióknak megfelelően - működő OTP Bank fiók. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés