Hirdetés

Váratlan helyen bukkant fel Orbán Viktor, de innen is Brüsszelnek üzent

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Magyarország és Brüsszel együtt nagyszerű dolgokra lehetne képes, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni hungarofóbiájukon - mondta a miniszterelnök pénteken Veszprémben, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében átadott ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ ünnepélyes megnyitóján.

A kormányfő köszönetet mondott az Európai Uniónak és a brüsszeli bürokratáknak, hogy Veszprém mellett, így Magyarország mellett döntöttek. Ugyanakkor úgy fogalmazott: Veszprém teljesítménye mutatja, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni "jól kifejlett hungarofóbiájukon, akkor mi együtt Magyarország és Brüsszel nagyszerű dolgokra vagyunk, lehetnénk képesek" - írja az MTI.

Kár, hogy Veszprém példája a kivétel és nem az általános szabály - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: az európai együttműködés modern formáját, az Európai Uniót két cél, a béke és a jólét hívta életre. Ma viszont "kötésig állunk egy háborúban", s a gazdasági helyzet és a kilátások egyre aggasztóbbak és rosszkedvűbbek. Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, akkor mi végre az Európai Unió? - tette fel a kérdést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés