Hirdetés

Itt a fordulat, a svéd miniszterelnök Magyarországra látogat

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés lesz. Megbeszélésük során az Európai Unió előtt álló stratégiai menetrendet is áttekintik - közölte Havasi Bertalan. Hozzátette: Orbán Viktor és Ulf Kristersson a tárgyalás eredményeiről sajtótájékoztatón számol majd be.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Fidesz-frakció meggondolta magát a svéd NATO-csatlakozás ügyében, és kedd reggel a frakcióvezető a Facebook-oldalán közölte, hogy a február 26-i parlamenti ülésen már szereznének szavazni a svéd NATO-csatlakozásról. Arról is írtunk, hogy Orbán Viktor az évértékelőjén közölte, hogy a vége felé közeledik a Svédországgal a vita. "Jó hír, hogy a Svédországgal fennálló vitánk lezárás felé közeledik. A svéd miniszterelnökkel fontos lépéseket tettünk, hogy a bizalmat újraépítsük. Afelé haladunk, hogy a parlament tavaszi ülészsakaszának kezdetén ratifikálhatjuk Svédország NATO-csatlakozását". 

Korábban egyébként a svéd miniszterelnök kijelentette, hogy csak akkor jön Magyarországra, ha a parlament ratifikálja a svéd NATO-csatlakozást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés