Hirdetés

Orbán Viktor súlyos üzenetet küldött

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a naphire.hu is megírta, Orbán Viktor távozott az országból szombat reggel. A miniszterelnök Belgrádba utazott, ahol Aleksandar Vucic szerb államfővel tárgyalt. A kormányfőt Szalay-Borovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója és Kovács József nemzeti információs államtitkár is elkísérte Belgrádba.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megbeszélés fő témája a két ország hadiipari együttműködésének elmélyítése volt.

A tárgyaláson áttekintették Magyarország és Szerbia katonai együttműködésének lehetőségeit; megállapították: a következő években megnyílik az út a haditechnikai és haderőfejlesztési kooperáció új szintre emeléséhez.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic megvitatták az európai biztonsági helyzetet és az ukrajnai háború fejleményeit, valamint a Nyugat-Balkán európai integrációjának perspektíváit is.

Ezt követően közösen látogatnak el a batajnicai légibázisra, ahol a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett "Gránit 2023" nyilvános katonai képességbemutató eseményt tekintik meg - ismertette a programot Havasi Bertalan.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés