Hirdetés

Íme Orbán Viktor brutális jóslata

Garai Kitti portré Garai Kitti

"A szankciók kalamajkát, gondokat okoztak az unió országainak. Nehéz tél előtt állunk" - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel. 

A miniszterelnök a rádiós interjújában elmondta, már kilenc hónapja tart a háború, és az elképzelések szerint a szankciók bevezetésével közelebb kellett volna kerülnünk a háború végéhez, ám ez a várakozás nem teljesült. Mint mondta, Ukrajna nagyon nehéz helyzetben van, Ororszországnak pedig hatalmas bevételei keletkeztek a magas energiaárakból. 

Felhívta arra is a figyelmet, hogy a szankciók legkomolyabb része december 5-én lép hatályba, szerinte a majom most ugrik bele a vízbe. 

"Nekünk jogunk van ahhoz, hogy hozzájussunk az ország működtetéséhez szükséges olajhoz, a probléma az ár" 

- mondta a kormányfő, aki szerint a magyarok számára tragédia lenne, ha az olaj után az atomenergiára és a gázra is kiterjesztenék a szankciókat. "Magyarországnak el kell érnie a mentességet" - jelentette ki, hozzátéve, hogy eddig is elértük azt. 

Szükség van az emberek véleményére

Hivatkozás másolása

Orbán Viktor húsbavágó kérdésnek nevezte a konzultációt. Mint mondta, már több mint egymillióan kitöltötték, és úgy érzi, hogy az ország megértette, hogy a 2023-as év gazdasági sikere, gazdasági nehézsége a szankciókon múlik - írja az atv.hu.

Orbán Viktor brutális jóslata

Hivatkozás másolása

A magyar miniszterelnök szerint ha Európa Amerikától pótolja az energiát, akkor azzal számolni kell, hogy drágább lesz, emiatt pedig mindennek emelkedni fog az ára. Kitért arra is, hogy már a horvát és a francia elnök is megjegyezte, hogy az nem barátság az amerikaiak részéről, ha négyszer annyiért adját a gázt nekünk, mint maguknak.

"Az európaiak bolyonganak a sötétben és Európa levágta magát az oroszokkal való együttműködésről" - mondta, hozzátéve, hogy a magyarok nem várhatnak arra, hogy valaki kitalálta, hogy fog kinézni a jövőbeni európai gazdaság. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés