Hirdetés

Itt az igazság! Ezért vezette be a kormány a rezsicsökkentést

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Magyarországon több mint egy éve érvényben vannak az árstopok, ám a kormány nyilvánosan soha nem magyarázta meg, hogy pontosan milyen indok vezetett a piaci viszonyok között nehezen értelmezhető intézkedésekhez.

Most Orbán Viktor miniszterelnök megmagyarázta, miért döntött a kormány az intézkedések mellett. Kiemelte, az elmúlt 12 év legnagyobb hozadéka, hogy az alsó négy tizedben elhelyezkedőknek kinyílt a lehetősége, hogy csatlakozzanak a középosztályhoz, ami szerinte most veszélybe került.

Az árstopokkal és a rezsicsökkentéssel a különböző társadalmi csoportok felzárkózásának lehetőségét szeretné a kormány továbbra is megőrizni.

Orbán Viktor
Orbán Viktor

A magyar költségvetés ezért ad minden hónapban egy átlagos magyar családnak 180 ezer forintot. A miniszterelnök úgy gondolja, ha összehasonlítanánk, hogy mennyit kellett ezeknek a csoportoknak a fizetésükből 12 évvel ezelőtt rezsire, illetve élelmiszerre költeni, akkor meglepődnénk, mivel ma sokkal jobb a helyzet, mint korábban volt - írja a Világgazdaság.

Orbán ugyanakkor azt is elismerte, hogy ezek az intézkedések közgazdasági szempontból vitathatók, de szerinte társadalmi szempontból már nem. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés