Hirdetés

Orbán Viktor rendkívüli beszédet intézett a magyar tanárokhoz

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, Orbán Viktor ma megjelent a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján a Hungexpon, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezett annak érdekében, hogy még vonzóbbá tegyék a szakmatanulást a gyermekek számára.

A miniszterlenök is felszólalt az eseményen, nem sokkal azután, hogy a reggeli órákban diákok, tanárok és politikusok ülősztrájkot tartottak a Belügyminisztérium épülete előtt, ezzel tiltakozva a státusztörvény bevezetése ellen.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott, hogy "a magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskoláinkat és az iskolarendszerünket, persze, lehetne jobb is, és van is mit javítani rajta", de lebecsülni azért nem szabad - írja a Telex.

A diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben egyben a magyar oktatás dicsérete is, és ebben külön elismerés illeti a tanáraikat, akik időt és fáradságot nem kímélve egyengetik diákjaik útját

- hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy Magyarország csak akkor boldohul, ha mindenki itt dolgozik. Majd arról beszélt, hogy a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy megújuljon a szakképzés, és már látják a sikereket, ugyanis évről évre egyre többen jelentkeznek szakképzésekre a diákok, ráadásul tanulmányi eredményseik is javulnak.

Végül köszönetet mondott a magyar szakképzésben dolgozó pedagógusoknak, mentoroknak és szakértő munkatársaknak, akik "áldozatos munkát végeztek az elmúlt években".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés