Hirdetés

Orbán Viktor elmondta a véleményét a magyar fociról és a világbajnokságról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak adott interjújában a katari foci-vb-ről és a magyar futballról is elmondta a véleményét. Mint azt a Naphíre is megírta, a magyar miniszterelnök a helyszínen nézte végig a világbajnokság döntő mérkőzését, majd a Facebook-oldalán gratulált az argentin klasszisnak, Lionel Messinek. 

Interjújában úgy fogalmazott: "A vita eldőlt, Lionel Messi a legnagyobb, méghozzá szó szerint a legkisebb fiúból lett a legnagyobb hős." A kormányfő szerint a döntőn az is látható volt, hogy ki az új trónkövetelő, ugyanis a szemünk előtt zajlott le a generációváltás.

Orbán Viktor szerint a torna minden szempontból különleges és rendhaagyó volt, ugyanis először rendeztek vb-t az arab világban, és először tudta megmutatni az igaz erejét az arab futball a marokkói válogatott révén. Hangsúlyozta: a nyugati világnak először kellett megtanulnia más szabályok szerint viselkedni. Mint mondta, a katariak bármi másra is elkölthették volna ezt a pénzt, de "örüljünk, hogy a futballra költötték."

2030-ra a régi fényében ragyoghat a magyar futball.

Hivatkozás másolása

Orbán Viktor a magyar futball helyzetéről is megfogalmazta gondolatait.

Nem kétséges, hogy az ötvenes évek legjobb csapata a magyar válogatott volt, de Magyarország nincs ott a világbajnoki címmel rendelkező országok között. Most azért nem voltunk Katarban, mert nem tudtunk győzni, amikor kellett volna

– idézte a Blikk a miniszterelnököt, aki szerint a magyar futball a fejlődés útján halad, de a rendszerváltás után legalább húsz évig az erdőbe menetelt, és húsz évig tart, míg kilábal ebből. 

"Azon az úton vagyunk, hogy 2030-ra a régi fényében ragyoghat a magyar futball. Nem lesz olyan mély a keret, mint a braziloknak vagy a franciáknak, de a legjobb csapatunk bárkivel fel tudja venni a versenyt, odáig eljuthatunk"

- hangsúlyozta, majd megjegyezte at is, nincs pénz, ami fölülírhatná a nemzeti mez értékét. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés