Hirdetés

Vajon mi történt? Rendkívüli kormányülést hívott össze Orbán Viktor

Nap Híre portré Nap Híre

Gazdasági és energiabiztonsági ügyekről tárgyalnak szombaton.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban
Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Néhány napja életbe lépett a brüsszeli olajszankció, amely egész Európában, így Magyarországon is érezteti hatását, a Miniszterelnöki Sajtóiroda megfogalmazása szerint pedig egész Európában szankciós energia- és benzinárak vannak.

A brüsszeli döntéshozók ahelyett, hogy változtatnának a súlyos károkat okozó politikájukon, újabb szankciókat akarnak bevezetni, tovább növelve az európai gazdaságra nehezedő terheket – fogalmaz a közleményben Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke.

A kormányülésen foglalkoznak a Magyarországot megillető uniós források kérdésével is - tette hozzá. A magyar kormány és a parlament minden vállalást teljesített, amiben megállapodott az Európai Bizottsággal. “A brüsszeli bürokraták újabb feltételeket támasztanak, mert Magyarországra akarják erőltetni az akaratukat a bevándorlás, a szankciók és a gender kérdésében is. Magyarország teljesíti a vállalásait, de ezekben az ügyekben a kormány nem Brüsszel, hanem a magyar emberek érdekeit képviseli” – közölte Havasi Bertalan.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés