Hirdetés

Orbán Viktor: Rendkívüli teljesítményt nyújtottunk

Nap Híre portré Nap Híre

Ezt figyeli az egész ország

Hivatkozás másolása

Beszámolónk Orbán Viktor 2022-es Kormányinfójáról.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfón
Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfón MTI/Koszticsák Szilárd

Időn is megtartotta Orbán Viktor miniszterelnök a már-már hagyománynak számító éves értékelőjét. A sajtó képviselői tulajdonképpen ezen az egy alkalmon tudnak tőle személyesen kérdezni, így nem csoda, hogy a sajtó munkatársai lázasan készültek az eseményre. A Karmelita Kolostorban tartott sajtótájékoztatón Gulyás Gergely miniszter és Kovács Zoltán államtitkár is részt vettek.

Orbán Viktor miniszterelnök a tájékoztató elején azt mondta, ez volt Magyarország legnehezebb éve. Azonban jó hír is volt szerinte. Magyarország és a kormány is rendkívüli teljesítményt nyújtott. Ott volt a választás, közben segítettünk a háború miatt nehéz helyzetbe került országnak és derekasan álltuk a sarat a migrációval szemben - mondta Orbán Viktor.

"2022-ben támogattuk a családokat is. Nem ismerek még egy olyan országot, ahol havonta 180 ezer forint körüli összeget kap minden család az energiaárakon keresztül"

- fogalmazott Orbán Viktor.

Hungarofóbiáról és liberális ellenszélről is beszélt Orbán Viktor, szerinte ezek hátráltatták a megegyezést az Európai Unióval.

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Magyarország kimaradt a háborúból, aminek szerinte csak vesztesei vannak, a két háborúzó fél és az európai gazdaság. Hozzátette, hogy a magyar humanitárius akció keretében a menekültek mindent megkaptak, amit egy magyar ember is megkapna Magyarországon.

Olyan bejelentést is tett, amire minden magyar várt. Orbán Viktor 2023-as tervei között szerepel többek között az egyszámjegyű infláció, a teljes foglalkoztatás. A szerdai kormányülésen döntés születhet a 25 éves korig járó adómentességről, amit gyermeket válalló nők esetében 30 évig bővítenének ki. Katarból energiát hozunk be és pénzügyi, gazdasági kérdésekben is megállapodott az ottani miniszterelnökkel.

Jönnek az újságírói kérdések

Hivatkozás másolása

Az MTVA munkatársa kérdésére Orbán Viktor elmondta, hogy a baloldali média és a baloldali pártok között nem lát különbséget. Az EP-s korrupciós üggyel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte elveszítik a szavahihetőségüket ez európai politikusok. A helyzet azonban azt a magyar álláspontot erősíti meg, hogy fel kell számolni az Európai Parlamentet. 

Szerinte inkább a nemzeti parlamentek küldötteinek kellene ott ülniük az EP-ben a közvetlen választás helyett. Orbán úgy fogalmazott, hogy le kell csapolni az európai mocsarat.

A német FAZ újságírója a határkerítéssel kapcsolatban érdeklődött. Orbán szerint bár nem tökéletes a határkerítés, egészen más a beszivárgás, mint amikor 2015-ben százezrek masíroztak be a Keleti pályudvarra. Azt mondja, 2500 embercsempész ül a börtönökben, ám mégis vannak, akik újra és újra belevágnak.

A Lánchídról gunyorosan azt mondta Orbán Viktor, hogy "hatalmas" teljesítmény, igazi hungarikum, hogy milliárdokat ráköltöttünk és most ott tartunk, hogy sem az autósok, sem a gyalogosok nem mehetnek át rajta. "Legalább a halak közlekedhetnek alatta" - humorizált a miniszterelnök. De arra nem válaszolt, hogy a kért hatmilliárd forintot megkapja-a a főváros az államtól a hídra.

Visszatérve az európai korrupciós botrányra, a miniszterelnök nem érti, hol voltak az elmúlt 10 évben az oknyomozó újságírók. Kiemelte, hogy nem csupán baloldali politikusok érintettek, hanem az Európai Néppárt politikusai is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés