Hirdetés

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett, a kínai rendőröket is érinti

Nap Híre portré Nap Híre

"Mi mindig mindenkivel szemben meg tudjuk védeni a magyar nemzetbiztonsági érdekeket" - fogalmazott a miniszterelnök Budapesten, amikor Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott a Mol-toronynál.

A Telexnek sikerült a helyszínen néhány kérdést feltennie Orbán Viktornak, aki megszólalt a Budapestet elárasztó kínai önkéntesekről is. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott a kormányfő, hogy hazánknak van egy országvédelmi rendszere, ami magába foglal minden eszközt, amit a nemzetbiztonsági világban ismernek.

Orbán Viktor elmondta, hogy a kínai rendőrök megjelenésének semmi köze a nemzetbiztonsághoz. A cél, hogy a kínai turisták elárasszák a népszerű magyar turisztikai célpontokat. Hozzátette, hogy ezért van szükség a rendőrökre, akik beszélnek kínaiul. Kiemelte, hogy ez a gyakorlat más országokban is ismert.

"Ha nem válik be, mi is beszüntetjük"

- jelentette ki Orbán az olasz példára reagálva, ugyanis ott ez a rendszer nem működött korábban.

"Magyarországon véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadság van. Az ide érkező vendégeket pedig megilleti a vendégjog. Ezt a két jogot kell összehangolni, ezért mi nem engedünk olyan típusú megmozdulásokat, amelyek a Magyarországra érkező, és tisztelettel fogadott vendégeink látogatásának az értékét lerombolná, és tiszteletlenséget hozna létre, így ártana Magyarország nemzeti érdekeinek" - mondta Orbán Viktor.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés