Hirdetés

Orbán Viktor szereti, amikor kultúrák találkoznak egymással

Nap Híre portré Nap Híre

De ezt valószínűleg inkább csak a foci-vébére érti.

MTI

A FIFA meghívására Orbán Viktor miniszterelnök személyesen tekinti meg a katari foci-vébé hátralévő meccseit, ahogyan erről mi is beszámoltunk.

A köztudottan fociszerető magyar miniszterelnököt lefotózták az argentin–horvát meccsen(ami egyébként Argentína 3-0-ás győzelmével ért véget), ahol az UEFA és a FIFA vezetőivel is beszélgetett egy kicsit.

“Szeretem, amikor kultúrák találkoznak és játszanak egymással azonos játékszabályok mellett ugyanabban a sportágban”

 - nyilatkozta Orbán Viktor Katarban az MTI beszámolója szerint.

A magyar kormányfő a katari vébével kapcsolatban elmondta, hogy megpróbálja otthonról követni a mérkőzéseket, de ez sokszor nehézségekbe ütközik, mivel nappal dolgoznia kell, így csak késő este jut erre ideje.

Kiemelte, hogy a katari labdarúgó-világbajnokság nem csak látványos, de izgalmas is. Orbán Viktor egyben nagyra értékelte a szervezést és azt, hogy Katar úgy döntött, a pénzt arra a célra költi, hogy az egész világot vendégül lássa.

Ha Rómában vagy, tégy úgy, ahogy a rómaiak teszik, mondta Orbán arra utalva, hogy nagyon jó dolognak tartja, hogy egy arab országban látják vendégül a világot, amelynek így tiszteletben kell tartania a helyi szokásokat és szemléletmódot.

Ha már kultúrák találkozása: úgy tűnik, a miniszterelnöknek a találkozással nincs gondja, csak a kevredéssel. Orbán Viktor korábban ugyanis azt mondta, hogy „a Kárpát-medencében egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni” legalábbis azzal magyarázta, hogy ő migráció- és bevándorlásellenes politikusként definiálja magát, ami nem faji, hanem kulturális kérdés - emlékeztet a Népszava.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés