Hirdetés

Orbán Viktor megígérte, nőni fognak a magyar fizetések

Garai Kitti portré Garai Kitti

A miniszterelnök idén először adott interjút a Kossuth rádióban, ahol a magyar fizetésekről is szót ejtett.

Orbán Viktor az interjúban arról beszélt, hogy Magyarország pénzügyi tartalékai történelmi csúcson vannak, részben a rezsialap miatt, részben pedig azért, mert felkészültek a veszélyek korára. 

Nem hogy nem lehet Magyarországot sarokba szorítani, boldogulunk egyedül is 

- jelentette ko a kormányfő, hozzátéve, hogy Brüsszel azzal szembesül, hogy nélkülük is felkel a Nap. "Itt nálnuk kukorékol a kiskakas nélkülük is" - mondta.

Mint mondta, a magyar gazdaság "köszöni szépen, jól van." Orbán Viktor szerint nem volt nagy munkanélküliségi hullám, és ismertette, hogy jelenleg egymillióval többen dolgoznak, mint 2010-ben, és ez azt bizonyítja, hogy teljesültek a kormány tervei. 

Orbán Viktor azt is kijelentette, hogy soha nem érkezett még annyi beruházás Magyarországra korábban, mint 2022-ben.

Béremelésre számíthatnak a magyarok?

Hivatkozás másolása

Orbán Viktor a bérek kapcsán elmondta, hogy a fizetések mértékéről nem a kormány dönt, hanem a gazdasági élet szereplői, azonban megígérte, hogy a 2022-2023-as számokat nézve a magyar bérek reálértéküket tekintve is nőni fognak - írja az ATV.

Felidézte azt is, hogy 2023-ban komoly célokat tűztek ki, ilyen például az, hogy az infláció az év végére egyszámjegyű legyen. A másik cél, hogy Magyaország nem kerülhet azon országok közé, amelyek 2023-ban recesszióba süllyednek, a költségvetést 1,5 százalékos növekedésre tervezték. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés