Hirdetés

Orbán Viktor elmondta, mire készül

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök viharos ügyekről és válságokról beszélt.

A nemzetgazdasági stratégiánk arra épül, hogy a keleti és nyugati legfejlettebb cégek találkozási pontjává tesszük Magyarországot - mondta Orbán Viktor az azerbajdzsáni Bakuban.

A miniszterelnök kifejtette: 33 éve van a nemzetközi politikában, és ezért megoszthatja azt a tapasztalatát, hogy az utolsó 10 év egészen különböző volt a megelőző 20 évhez képest. Volt egy pénzügyi válság, Európát nyolc éve sújtja egy bevándorlási válság, jött a világjárvány, kitört a háború Ukrajnában, most pedig itt a közel-keleti biztonsági válság - sorolta.

Kiemelte: "arra kell készülnünk, hogy a jövőben is viharos ügyek között kell megtalálnunk az országaink fejlődését elősegítő megoldásokat". A SPECA felélesztése ebben a helyzetben sokat segíthet - tette hozzá Orbán Viktor az MTI szerint.

A miniszterelnök arról beszélt, nagy vita zajlik most Európában arról, hogy miként kapcsolódjon Európa a tőlünk keletre lévő világhoz. Ebben a vitában két iskola van: az egyik inkább leválni akar, a másik pedig összekapcsolódást akar - mondta Orbán Viktor.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés