Hirdetés

Nagy a baj: súlyosan megfenyegették Orbán Viktort

Nap Híre portré Nap Híre

Két Facebookon közzétett fenyegető hozzászólás miatt zártak rácsok mögé nyolc hónapja egy középkorú férfit, ráadásul további hosszú börtönévek is várhatnak rá. A miniszterelnök, Orbán Viktor, illetve az akkori kultúráért és innovációért felelős miniszter, Csák János közösségi oldalára írt mondatok miatt került bajba S. Attila. 

A vád szerint a Bécsben élő férfi, február 5-én, Orbánnak és Csáknak, a kihelyezett háromnapos kormányülést népszerűsítő Facebook-posztja alá, "Attila hun koronázatlan király" profil alatt tett közzé bejegyzést, írja a Blikk

„Holnap megyek előre megfontolt szándékkal kormányülést robbantani Sopronbánfalvára!!! A rend-száma: RFV 237 www.emberikomédia.hu Attila hun koronázatlan király” - írta. A szándékát megerősítendő, a következő napon újabb bejegyzést tette közzé. „Repesztek Sopronba! Már biztosan repesnek a kormánytagok az örömtől...” - volt olvasható.

S. Attilát végül európai elfogatóparancs alapján Ausztriában, az osztrák hatóságok elfogták, majd átadták Magyarországnak. Az előkészítő ülésen beismerés esetén két és fél év börtönnél nem kaphatott volna többet, de szerinte nem követett el bűncselekményt, így most akár nyolc esztendőt is kaphat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés