Hirdetés

Orbán Viktor: 2010 óta csak győzünk, győzünk és győzünk

Garai Kitti portré Garai Kitti

A magyar miniszterelnök a CPAC (Conservative Political Action Conference) konzervatív konferencián szólalt fel augusztus 4-én az Egyesült Államokban, a texasi Dallasban. 

Vastapssal fogadták a magyar kormányfőt az Alapjogokért Központ fogadásán. Orbán a beszédét azzal kezdte, hogy Texas az USA magányos csillag állama, ahol a szuveneritás és a függetlenség a legfontossabb érték. "Van bennünk valami közös: hazám, Magyarország Európa magányos csillag-állama" - hangsúlyozta.

"Mi, magyarok a függetlenségért és a szabadságért harcoltunk az elmúlt 500 évben, a kereszténységért harcoltunk, és ezt ma is folytattuk" – folytatta Orbán.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a baloldali média az amerikai beszédét kiforgatja majd, rasszistának, antiszemitának és Putyin trójai falovának fogják bélyegezni őt. "Magyarországon azonban zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, aki mást állít, az idióta" - fogalmazott. 

A kormányfő az amerikaiaknak elmondta, hogy tiszteli az Egyesült Államok jelenlegi kormányát, ám ők nyomás alá helyezték Európát, különösen Brüsszelt. 

"Az Obama-adminisztráció arra akarta rávenni a magyar kormányt, hogy módosítsa a magyar alkotmányt. Ennek ellenálltak, ezért aztán nem az amerikai demokraták kedvencei" – vélekedett Orbán Viktor.

Orbán Viktor összefogásra buzdította az amerikaiakat. "Mi magyarok tudjuk, hogyan kell legyőzni a szabadság ellenségeit" - hangsúlyozta. A kormányfő szerint a kommunisták és a liberálisok visszatértek világszerte, és újra le kellett őket győzni. 

"Aztán 2010 óta csak győzünk, győzünk és győzünk. A sikertörténetünk kulcsa, hogy amikor harcolunk, 100 százalékot beleadunk. Vagy mindent beleadunk és nyerünk, vagy a kényelmet választjuk és veszítünk" - mondta.

Orbán azt is elárulta, kormánya a zsidó-keresztény örökségben hisz, abban, hogy Isten a képmására teremtette az embert. "A migrációval, a genderrel és a civilizációk harcával is kell foglalkozni, de egy keresztény politikus soha nem lehet rasszista" – folytatta.

A kormányfő beszédét Soros Györggyel folytatta. Felhívta a figyelmet arra, hogy Soros az egyik leggazdagabb és legtehetségesebb magyar, ezért óvatosnak kell vele lenni. Azt mondta, Soros szerint a jobboldal által vallott értékek vezettek a XX. század tragédiáihoz, de a miniszterelnök szerint a keresztény értékek feladása miatt következtek be ezek. 

Orbán szerint vereségre készülünk akkor, amikor a liberális eszközök segítségével próbálunk harcolni. "A politika önmagában nem elég, mert ez egy kultúrháború. Új életre kell kelteni az egyházakat, intézményeket, egyetemeket. Az ellenfelek totális támadásban vannak, félelem nélkül kell szembeszállni velük" – húzta alá. 

A magyar kormányfő a migrációról elmondta, a magyarok elutasították az illegális bevándorlást és felhúzták azt a bizonyos falat. "Nemcsak déli irányból vagyunk nyomás alatt, hanem az EU okostojásai részéről is, de Magyarország sosem adja meg magát"- folytatta. 

"Magyarországon kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell" – jelentette ki a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy hazánkban az Alaptörvény házasságdefiniója egy férfi és egy nő szövetsége. "Magyarországon az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén" - emelte ki, majd a kormány családpolitikájáról is beszámolt.

Orbán szólt az adózásról is. Mint mondta, a pénznek az emberek zsebében van a legjobb helye, éppen ezért itt a legalacsonyabb a társasági adó, és végrehajtották az Unió legnagyobb adócsökkentését. A kormányfő a történelem legjobb adóügyi megállapodásnak nevezte az 1979-ben kötött, az Egyesült Államok által felmondott amerikai-magyar adóügyi egyezményt.

Beszéde végén Orbán Viktor a háborús helyzetről is szólt. "Ukrajna a szomszédunk, teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük. Magyarországra egymillió menekült érkezett az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete óta" -számolt be a miniszterelnök, aki szerint amerikai-orosz tárgyalás nélkül nem lesz béke Ukrajnában sem.

"A Nyugat jövője súlyos kétségekkel teli, és ezekre a kétségekre elsősorban az amerikaiaknak kell választ adniuk. A náci Németországot és a kommunista Szovjetuniót a demokratikus Nyugat összefogása győzte le, de most a Nyugat magával harcol. A globalisták mehetnek a pokolba, és Texasba jöttem" – idézte a miniszterelnököt az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés