Hirdetés

"Van egy határ" - Orbán Viktor nagyon kiakadt a benzinárak miatt

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban adott interjút, ahol a benzinárakkal kapcsolatban úgy fogalmazott: most még szép szóval kérnek, ha ez nem segít, intézkedni fognak. 

Mint ismert, csütörtökön is drágábbak lettek az üzemanyagok, így június közepe óta sorozatban már kilencedik alkalommal emelkedett a benzin és a gázolaj ára. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter már kedden kormányzati beavatkozást helyezett kilátásba, és közölte, hogy a kormányülésen is foglalkoznak a témával. 

Emlékezetes, a kormány már tavasszal figyelmeztette a kutakat, hogy csökkentsék áraikat a szomszédos országok átlagárainak szintéjére. De az árak ismét csak nőnek és nőnek, így a kormány ismét kilátásba helyezte az állami beavatkozást. 

Orbán Viktor a péntek reggeli rádiós interjújában a benzinárakkal kapcsolatban is megszólalt. "Ha kötünk egy megállapodást, azt be kell tartani. Az nem lehet, hogy egy darabig betartják, utána meg kicsúsznak belőle" - üzente a kormányfő az üzemanyag-kereskedőknek, írja az atv.hu.

Világossá akarjuk tenni, hogy most szóval kérjük, de ha a szép szó nem segít, akkor intézkedni fogunk

elentette ki a miniszterelnök a magas benzinárakra vonatkozó kérdésre, hangsúlyozva, “a miniszterelnök ne fenyegetőzzön”, ők empatikusak is, de van egy határ.

Orbán Viktor leszögezte: “nem tűrik”, hogy a megállapodás ellenére itt magasabb legyenek a benzinárak, mint a szomszéd országok átlagára. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés