Hirdetés

Rendkívüli helyzet van: itt követheti élőben Orbán Viktor árvízinfóját

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor a YouTube-csatornáján élőben tart sajtótájékoztatót Árvízinfo címmel.

Az árvízvédelemre létrehozott operatív törzs most tartja az első sajtótájékoztatóját, a védekezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Orbán Viktor ismerteti.

A miniszterelnök elmondta, hogy megkezdődött a legkomolyabb szakasza a védekezésnek, kedden belépett Magyarországra az árhullám. "Mostantól az a vízügy, a honvédelem, a belügy, a katasztrófavédelem és önkéntesek feladata, hogy kikísérjük délre az árat. Ez az időszak a legnehezebb" - fogalmazott a kormányfő, szúrta ki a Telex. A sajtótájékoztatóból az is kiderült, hogy Orbán Viktor arra számít, hogy ez az időszak szerdától egy hétig, nyolc napig tart, és a legmagasabb vízszint csütörtökön hagyja el Magyarország területét.

Kedden este egyébként megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor árvízi védekezésről, pontosabban “az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről” szóló rendelete. 

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt döntés a Magyarország folyóin levonuló súlyos és elhúzódó árhullám miatt a védelmi és biztonsági szervezetek, a közigazgatási szervek védelmi feladatainak koordinálása és összehangolása céljából az ország egész területére összehangolt védekezést rendelt el - írja a 24.hu.

A rendelet kedd este, 22 órakor már hatályba is lépett és 2024. szeptember 24-én veszti hatályát. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője korábban arra figyelmeztetett, hogy hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, és sokáig érvényben lesz a harmadfokú készültség az érintett folyókon. Arról is írtunk, hogy napokra elzárhatják Kisoroszit a külvilágtól az árvíz miatt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés