Hirdetés

Ledobta a bombát az Orbán-kormány, ez a hír Önt is érintheti

Nap Híre portré Nap Híre

Fontos bejelentést tett a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra pénteken a Facebook-oldalán közzétett videójában úgy fogalmazott, hogy "a magyar kormány megőrzi, sőt tovább bővíti a családtámogatásokat, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, hogy a gyermekvállalás ne anyagi kérdés legyen".

A család a nemzet alapja, Magyarország kormánya pedig számos intézkedéssel segíti a családokat. A családtámogatási rendszerünk Európában egyedülálló. A háború okozta nehéz helyzetben nemcsak megvédjük az intézkedéseket, hanem tovább is bővítjük azokat

- hangsúlyozta a kormányszóvivő, majd kiemelte az első házasok adókedvezményét, a babaváró támogatást is.

Ezt követően Szentkirályi Alexandra azzal folytatta, hogy 2024-től 10 millió forint helyett 11 millió forintra nő a babaváró keretösszege, mivel a kormány célja az, hogy a vágyott gyerekek minél előbb érkezhessenek a családba.

Sikeres volt a kistelepülésen élők otthonteremtési támogatása, a falusi CSOK. 2024 januárjától ennek is jelentősen emelkedik a keretösszege.

"A termékenységi arányszám 2021 végére 1,59-re nőtt, ezzel a teljes termékenységi arányszám Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül; 160 ezerrel több gyermek született meg a kormányzati politika eredményeként. Továbbra is azért dolgozunk, hogy minél több család válhasson teljessé azzal, hogy megszülethetnek a vágyott gyermekek" - mondta a videó végén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés