Hirdetés

Lehullt a lepel, erre készül az Orbán-kormány a nyugdíjakkal

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A szakértők már hosszú ideje kongatják a vészharangot, szerintük ugyanis sürgős változtatásokra lenne szükség a magyar nyugdíjrendszerben. Úgy tűnik, hamarosan már meg is tapasztalhatjuk az első módosításokat.

Nemzetközi szakértők bevonásával vizsgálja a kormány a magyar nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, ennek első eredményei pedig akár már az idén megjelenhetnek – írta a Portfolio

A lépés célja, hogy Magyarország megfeleljen az EU országspecifikus ajánlásainak. Ezek között szerepelt, hogy a magyar kormánynak elsősorban a jövedelmi egyenlőtlenségek kezelése révén javítania kellene a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatóságát, miközben megőrzi annak megfelelőségét. Erre reagálva került be a friss Nemzeti Reform Programba egy ezzel kapcsolatos tervezett intézkedés.

A dokumentum szerint egy olyan felülvizsgálat indult el, melynek célja, "hogy szakpolitikai választ nyújtson a nyugdíjrendszer megfelelősége és költségvetési fenntarthatósága vonatkozásában jelentkező demográfiai kihívásokra". Az első mérföldkő már idén nyilvánosságra kerülhet a független nemzetközi szakértői jelentés publikálásával, ugyanis abban konkrét szakpolitikai javaslatokat is megfogalmaznak majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés