Hirdetés

Az Orbán-kormány durva agresszióra figyelmeztet, itt a bejelentés

Nap Híre portré Nap Híre

Egyre nehezebb megfékezni a migránsokat Magyarország déli határán - figyelmeztet az Orbán-kormány.

Magyarország Kormánya a Facebook-oldalán jelentette be, hogy egyre súlyosabb a helyzet a magyar határon, ugyanis a migránsok körében durva agresszió tapasztalható, ráadásul lőfegyverek is vannak náluk. 

Azt írták: a határon szolgálatot teljesítők minden nap életveszélyben vannak. 

Mindeközben az Országos Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntektől vasárnapig 2110 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök. Mint írták: pénteken 993, szombaton 587, vasárnap 527 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében három határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 5132 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - szeptember 11-től 17-ig - a feltartóztatottak száma 5270 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 47 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 32 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés