Hirdetés

Az Orbán-kormány a Gyalog galopp fekete lovagja, kiegyezne egy döntetlenben napelem-ügyben

Nap Híre portré Nap Híre

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón bejelentette, hogy tíz évig a korábbi elszámolási rend szerint működhetnek azok a napelemek, amelyekre szeptember 7. előtt adtak le igénylési kérelmet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elárulta: az európai uniós irányelvek miatt kell átállítani az elszámolást azoknak, akik most, vagy a jövőben igényelnek napelemeket - írja a Forbes

Gulyás beszélt az inflációról és az üzemanyagárakról is. A miniszter reálisnak tartja, hogy novemberben egyszámjegyű lesz az infláció, de októberben sem tartja ezt lehetetlennek. Ugyanakkor megjegyezte, hogy aggasztja az üzemanyagár-növekedés, ami már eddig fél százalékkal növelte az inflációt. Megjegyezte: „ötszörös áron kénytelenek behozni ukrán vezetéken keresztül az üzemanyagot, mert Ukrajna három és félszeresére növelte a tranzitdíjat”.

Ukrajnával kapcsolatban azt is elmondta, hogy ha az Európai Bizottság nem hosszabbítja meg a pénteken lejáró gabonaimport-tilalmat, akkor ők Magyarországra vonatkozóan meghosszabbítják (erről legutóbb is beszélt).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés