Hirdetés

Ketyeg az óra, óriási bajba kerülnek a magyar egyetemek, ha nem lép a kormány

Nap Híre portré Nap Híre

Hiába látja az Európai Bizottság "jó szakértőnek és partnernek" Bóka János európai ügyekért felelős minisztert, ugyanis egyelőre úgy tűnik, hogy az Orbán-kormánynak további lépéseket kell tennie az uniós források megszerzése érdekében.

"A labda a magyar kormány térfelén pattog"

- közölte a Privátbankárral egy brüsszeli forrás. Mint ismert, az EB tavaly év végén az uniós források egy részét hozzáférhetővé tette hazánk számára, ugyanakkor a nagyobb része továbbra is blokkolva van. A fennmaradó összeget abban az esetben kaphatja meg Magyarország, ha teljesíti az Európai Bizottság feltételeit. 

A feltétel egyik része, hogy legyenek átláthatóbbak a közérdekű vagyonkezelő alapítványok ügyei is, amelyek alá számos hazai egyetem tartozik. Amennyiben ezek a problémák idén szeptemberig nem lesznek orvosolva az Orbán-kormány által, akkor 21 egyetem nem kaphat további forrásokat Brüsszelből.

A lap kiemelte, hogy a parlament már számos törvényt módosított, és részben eleget is tett a követeléseknek, ám a bizottság szerint még mindig vannak hiányosságok. Ráadásul az Európai Parlament még nagyobb szigot szeretne hazánkkal szemben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés