Hirdetés

Órákon belül találkozik Orbán Viktor és Donald Trump

Nap Híre portré Nap Híre

A Bloomberg szerint a találkozóra Floridában kerül sor.

Egy névtelenséget kérő forrás informálisnak nevezte a találkozót.

Floridában találkozik Donald Trump és Orbán Viktor – írja a Bloomberg nyomán a hvg.hu. A találkozóra kevesebb mint egy héttel azután kerül sor, hogy Orbán Moszkvában járt Putyinnál. A lap megjegyzi, hogy a floridai út felerősíti azokat az aggodalmakat, amelyek szerint Orbán közvetít Putyin és Trump között. Ugyanakkor egy névtelenséget kérő forrás, aki rálát az Orbán-Trump találkozóra azt állítja, hogy Trump nem kérte meg a magyar miniszterelnököt arra, hogy az Moszkvában az ukrán-orosz békéről tárgyaljon Putyinnal.

Mi is írtunk róla, hogy Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, hogy egyáltalán nem kizárt egy Orbán-Trump találkozó a közeljövőben. Az ATV főmunkatársa, Csuhaj Ildikó azon kérdésére, hogy a Pekingből Washingtonba tartó Orbán Viktor kivel találkozik békemissziója keretében, Gulyás Gergely azt válaszolta: Orbán Viktor a NATO-csúcsra utazik Washingtonba. 

A NATO-csúcson a miniszterelnök nem tud nem találkozni az amerikai elnökkel, de a békemisszió keretében olyanokkal érdemes találkozni, akik a békét akarják előmozdítani. Az ATV kérdésére Gulyás Gergely nem zárta ki egy Orbán-Trump találkozó lehetőségét. 

Korábban Trump úgy nyilatkozott, hogy meg tudná győzni Putyint arról, hogy az véget vessen a háborúnak és szabadon engedje az Oroszországban fogvatartott amerikaiakat, amennyiben ő nyerné az elnökválasztást.

A floridai egyeztetés részleteit ismerő forrás, informálisnak nevezte az Orbán-Trump találkozót. Egyelőre azonban sem Orbán sem pedig Trump környezetéből nem kommentálták az értesülést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés