Hirdetés

Besétált a rendőrségre Opitz Barbi anyja - 4 és fél év börtön fenyegeti?

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A Naphire.hu úgy tudja, önként ment be a rendőrségre az X-Faktor győztes énekesnő édesanyja - gyanúsítottként hallgatták ki.

Alig egy napja gyakorlatilag a csapból is folyik: Opitz Barbira és barátjára a saját otthonában támadhatott rá az énekesnő édesanyja. A Bors beszámolója szerint a szomszédok vasárnap este VII. Kerületi körfolyosós ház földszinti lakásából hatalmas kirablására és ordibálásra lettek figyelmesek. 

Egy csinos, vérmes barna nőt láttunk, a szövegkörnyezetből arra következtettünk, hogy a lány édesanyja az. Nem lehetett pontosan érteni a szavakat, de olyan indulat volt a hangjukban, hogy beleborzongtunk. Az ajtóban kezdték a vitát, aztán a nő berontott a lakásba is. Hallatszott, ahogy dulakodni kezdtek, csörömpölt minden, attól féltünk, hogy itt vér fog folyni... Aztán a nőt valahogy kilökdöste Barbi a lakásból az udvarra, ahol tovább ordítoztak, és ekkor ijedtem meg a legjobban, mert - bár nem vagyok benne biztos - de szerintem egy kést láttam az anyukánál” - nyilatkozta egy szemtanú a lapnak.

A lap cikkéből kiderült az is, hogy rendőrt hívtak a helyszínre, a feltételezett elkövető azonban a zsaruk kiérkezéséig elhagyta a házat. A rendőrség zaklatás és súlyos testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást - feltehetően Barbi szerelme, Albert sérült meg. A Naphire.hu kedden kereste meg Opitz Barbi édesanyját, akivel sikerült is beszélnünk. Feldúltan mondta el, mit gondol a vele kapcsolatban megjelent hírekről, majd azt mondta, még aznap bemegy a rendőrségre, hogy tisztázza magát. Nyilatkozni azonban egyelőre nem szeretett volna. Hogy járt-e a rendőrségen, arról már a rendőrség válaszából értesültünk csak. Kérdésünkre ugyanis azt közölték: az ügy feltételezett elkövetőjét gyanúsítottként hallgatták ki.  

“Tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat, amelyben egy középkorú nőt zaklatás és súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként”

- közölte a BRFK sajtóügyelete.

Amennyiben az eljárás során bebizonyosodnak a Barbi édesanyjával szemben felhozott vádak, a büntető törvénykönyv szerint akár 4 és fél év börtönt is kaphatna. A Naphire.hu által megkérdezett ügyvéd szerint azonban minden eset más és más, és számos körülmény befolyásolhatja az ítéletet.  

“Hogy mit kap az elkövető, az nagyon összetett dolog. Függ attól, hogy visszaeső, nem visszaeső, büntetett, büntetlen előéletű, milyenek a személyi körülményei, megbánta, nem bánta meg, kártalanított, elismeri a cselekményt, konokul tagad, gátlástalan az elkövetés, kit bántalmazott, milyen okból - nagyon összetett. Ha valaki büntetlen előéletű és első ilyen ügye van, biztos, hogy nem kap végrehajtandó szabadságvesztést”

- mondta a Naphire.hu-nak Dr. Csontos Zsolt, aki szerint így felfüggesztett büntetést kaphat Barbi édesanyja.

Próbáltuk ismét elérni az anyukát, de egyelőre nem válaszolt a megkeresésünkre.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés