Hirdetés

Ókovács Szilveszter porig alázta Rost Andreát?

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Megdöbbentő kijelentést tett pénteken Rost Andrea: távozik az Operaházból. De vajon mi áll a döntésének a hátterében?

Rost Andrea
Rost Andrea

Rost Andrea nem írja alá a 2023/24-es színházi szezonra ajánlott szerződését, sőt, már A varázsfuvola, a főszereplésével meghirdetett nyári előadásokon sem lép színpadra.

Nem sokkal Rost Andrea bejelentése után derült ki, hogy a legnagyobb hazai balettművész, ifj. Harangozó Gyula koreográfus is felmondott.

Nemrég az Operaház első karmesterének, Kesselyák Gergelynek kellett távoznia, a főigazgató, Ókovács Szilveszter ugyanis nem írta alá a szerződését. Az Operaház igazgatói posztjára Kesselyák is pályázott, és hiába javasolta a pozícióra őt a szakmai bizottság, Csák János kulturális és innovációs miniszter mégis Ókovácsot nevezte ki.

Rost Andrea a Blikknek árulta el, hogy hónapok óta szeretett volna egyeztetni Ókovács Szilveszterrel, hogy személyesen egyeztessenek az évadról, de erre a mai napig nem került sor.

“Az Operaházban kialakult nyomasztó hangulat, mint művészembert, számtalan alkalommal lelkileg megviselt, így fordulhatott elő, hogy előadást is le kellett mondanom” - fogalmazott Rost Andrea, ki hozzátette, hogy nem vonul vissza, sőt, tele van tervekkel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés