Hirdetés

Borzalmas tett: Öngyilkosságra készülő embereknek küldött halálos csomagot egy méregárus

Nap Híre portré Nap Híre

A férfi legalább nyolcvannyolc ember halálát okozhatta.

Több tucat ember halt meg Nagy-Britanniában, miután egy kanadai eladótól mérgező anyagot vásárolt. Mint később kiderült, a kanadai férfi azokkal üzletelt, akik éppen öngyilkosságra készültek. A nyomozók kiderítették, hogy az árus több ezer embernek küldött világszerte halálos csomagot.

A brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség még idén áprilisban nsított nyomozást, miután országszerte több váratlan haláleset is történt. A nyomozás során kiderült, hogy mindegyik áldozat öngyilkosságot követett el, amihez egy speciális, mérgező anyagot vettek be.

A szálak egy kanadai férfihez vezettek, akit májusban tartóztattak le Torontóban. Kenneth Law a hatóságok szerint csak az Egyesült Királyságban csaknem 90 embert segíthetett hozzá az öngyilkossághoz - írja az Index.

A nyomozók szerint az 57 éves férfi számos weboldalt üzemeltetett, amelyek öngyilkosságot segítő felszereléseket árultak. A gyanú szerint legalább 1200 csomagot küldött több mint 30 országba. Csak az Egyesült Királyságban több mint 270 ember vásárolt tőle mindössze két év alatt és 88 ember halálához járulhatott hozzá a mérgező szerekkel.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés