Hirdetés

Döbbenetes nyilatkozat a mentésirányítótól: ha Gálvölgyi János nem lenne ismert ember, nem lenne semmiféle vizsgálat?

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrség, a mentőszolgálat és a Belügyminisztérium is vizsgálatot indított az ügyben.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta, szerdán kórházba került Gálvölgyi János, miután légzési nehézségekkel küzdött otthonában. Végül azonban nem mentőautó vitte az egészségügyi intézménybe, hanem két lánya. A kórházban egyből intenzív osztályra került, majd lélegeztetőgépre helyezték.

Lapunk beszámolt arról is, hogy az eset komoly felháborodást váltott ki, az Országos Mentőszolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy miért nem ment a színészhez. Eközben a Demokratikus Koalíció (DK) a mentőszolgálat vezetőjének menesztését követeli. Nemrég az esettel kapcsolatba megszólalt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki közölte, elvégezték a belső vizsgálatot és azt állapították meg, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító szerda délelőtt, amikor a segélyhívást fogadta.

Ráadásul nemcsak a mentőszolgálat, hanem a rendőrség is nyomozást indított az ügyben, amiről ide kattintva olvashatnak részletesebben. Sőt kiderült az is, hogy Pintér Sándor belügyminiszter elrendelte a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke pedig azt nyilatkozta, hogy indokolt a Belügyminisztérium által indított vizsgálat.

Az ATV Híradójának egy kardiológus nyilatkozott, aki elmondta egy tüdőembóliás ember (a sajtóhírek szerint Gálvölgyi Jánost is ezzel a betegséggel kezelik) tilos mozgatni, ám ezt a színész rokonai nem tudhatták, amikor kórházba szállították. Az orvos szerint a mentésirányítónak fel kellett volna ismernie a tünetekből, hogy mekkora a baj.

Az ügyben egy mentésirányító is megszólalt, aki szerint nem lett volna ennyire felkapva ez az eset, ha nem egy népszerű és ismert emberről lenne szó.

Úgy gondolom, hogy a nagy nyilvánosság, a sajtóhírek rásegítettek erre a vizsgálatra

- fogalmazott a mentésirányító.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés