Hirdetés

Olyat csinált a Manchester United, amit egész Európa irigyel

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A Manchester United a labdarúgó Európa-ligában a spanyol Real Betis csapata felett aratott csütörtöki 4-1-es sikerrel immár 31 győzelemnél tart ebben a szezonban, valamennyi sorozatot figyelembe véve.

A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) pénteki összegzése szerint a győzelmi mutatót tekintve az angol gárda magabiztosan áll a rangsor élén. A nagy európai bajnokságok legjobbjai - FC Barcelona, Real Madrid, SSC Napoli, Paris Saint-Germain, Manchester City - egyformán 27 nyertes meccsel állnak mögötte a második helyen.

Az IFFHS meglepőnek minősítette ugyanakkor, hogy az MU ugyanazzal a kezdőcsapattal vágott neki a sevillaiak elleni El-mérkőzésnek, mint amellyel kiütéses, 7-0-s vereséget szenvedett legutóbb az angol bajnokságban a Liverpooltól.

A manchesteriek válogatott csatára, Marcus Rashford, aki az Old Traffordon a Betisnek is betalált, a tavalyi katari világbajnokságról visszatérve 22 fellépésén 18 gólt szerzett. Ezzel ő az elmúlt három hónap legeredményesebb góllövője az európai futballban. Összes idénybeli meccsét alapul véve pedig 26 találatnál tart, nála több gólt a top 5 európai bajnokságban csupán ketten produkáltak: Erling Haaland (Manchester City) 33, Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) pedig 30 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés