Hirdetés

Olcsón megúszták: felfüggesztettet kapott a Deák téri vérfürdő három vádlottja

 portré

Viszonylag olcsón, felfüggesztett börtönbüntetéssel és pénzbüntetéssel megúszták a két évvel ezelőtt, a Deák téren történt kettős emberölés kapcsán garázdasággal és rablással megvádolt résztvevők egyik fele. Mint ismert, a gyilkosságot elkövető Cs. Krisztián és két társa, valamint a hatodrendű vádlott 2020 májusában a Deák téren volt, ahol utóbbi elvett egy hangszórót egy fiútól.

Amikor vissza akarta szerezni azt, a három férfi rátámadt, majd Cs. Krisztián combon szúrta. Ugyanők később felfigyeltek két dulakodó emberre, akik közül az egyik az ötödrendű vádlott volt. A másik csoport tagjai - köztük a fiatalkorú negyedrendű vádlott - bekapcsolódtak a dulakodásba, majd miután az ötödrendű vádlott és ismerőse távozott a helyszínről, a társaságra rátámadt Cs. Krisztián és két társa. A két férfi - a negyedrendű vádlott testvére és barátja - a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Törvényszéken a csütörtöki előkészítő ülésen a negyed-, az ötöd- és a hatodrendű vádlott az ellenük folytatott eljárásban beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról - írta az MTI. A bíróság a negyed- és az ötödrendű vádlottat társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság miatt 300 ezer, illetve 400 ezer forint pénzbüntetésre, a hatodrendűt pedig társtettesként, csoportosan elkövetett rablás miatt 1 év 8 hónap - 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte.

A kettős emberöléssel vádolt Cs. Krisztián és két bűntársa ügye tárgyaláson folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés