Hirdetés

Járványhullámot indított az Oktoberfest - rohamosan nő a koronavírusos betegek száma

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Rohamosan emelkedni kezdett a koronavírusos betegek száma Münchenben és környékén. A szakértők szerint mindez az Oktoberfestnek köszönhető. A beszámolók szerint a bajor tartomány fővárosában 478 embert ápolnak a vírus okozta betegség miatt kórházban, ami 137 százalékos emelkedés a világhírű sörfesztivál előtti utolsó naphoz - vagyis szeptember 16-hoz - képest.

A napi új fertőződések száma már a fesztivál alatt emelkedésnek indult. Az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság - az utóbbi hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra jutó száma - 200-ról 1000 közelébe ugrott az Oktoberfest bő két hete alatt - írja az ATV.

A szövetségi egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi helyzet miatt a következő időszakban tovább növekedhet majd az egészségügyre nehezedő tehet. Úgy számítják, hogy két héten belül a súlyos esetek száma is megugorhat, akkor az intenzív osztályokra is több beteg kerülhet.

Kár, hogy idáig jutottunk

- mondta Karl Lauterbach a járvány terjedésével kapcsolatban. Az Oktoberfestet egyébként már járványügyi szabályozások nélkül tartották meg a járvány két évvel ezelőtti kirobbanása óta először. A hétfőn véget ért fesztiválon csaknem 6 millió vendéget regisztráltak.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés