Hirdetés

Készüljön fel: október 1-től jön a változás a fűtésben

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt korábban a Naphíre is megírta, a kormány a spórolás érdekében úgy döntött, hogy 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést ír elő az állami intézmények és a gazdasági társaságok részére. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint október 1-jétől a fűtéssel biztosított léghőmérséklet nem haladja meg a 18 Celsius fokot az állami intézmények helyiségeiben és tereiben.

A döntés alól csak az egészségügyi-, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és gyermekvédelmi intézmények, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények képeznek kivételt. 

A kormány döntött arról is, hogy az iskolákban hány fok legyen. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány elé került egy javaslat, hogy az általános iskolákba legyen melegebb, ne 18 fokba kelljen ülniük a kisgyermekeknek. 

A mostani döntés szerint a köznevelési és szakképző intézményekben legalább 18 Celsius fokot kell elérni, azokban a köznevelési intézményekben pedig, ahol 14. év alattiak oktatása zajlik, ott legalább 20 Celsius fokot kell biztosítani - írta az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés