Hirdetés

Odavág a Red Bull Barcelonában: komoly fejlesztésekkel érkezik

 portré

Jelentős fejlesztésekkel érkezik a Red Bull a Forma-1-es világbajnoki sorozat következő versenyére, a Spanyol Nagydíjra. Remélik, sikerül tovább csökkenteniük versenyautójuk súlyát.

Míg a Ferrari a szezon első versenyein jóformán ugyanazzal az autóval állt rajthoz, a Red Bull már több újítást is bevetett az előző futamokon, és sikerült is közelebb kerülnie riválisához úgy a konstruktőri, mint az egyéni összetettben.

A Ferrarinak is villantani kell a fejlesztések terén, mert a Red Bull mindjárt elhagyja
A Ferrarinak is villantani kell a fejlesztések terén, mert a Red Bull mindjárt elhagyja

A Ferrari idei első jelentős fejlesztési csomagjával majd csak a barcelonai Spanyol Nagydíjon rukkol elő. Mattia Binotto pedig nemrég úgy nyilatkozott, az a fejlesztési tempó, amit a Red Bull diktál, reményei szerint nem sokáig lesz tartható a költségplafon miatt.

Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója ugyanakkor az F1-Insider.com című lapnak elárulta, Spanyolországba is több újítással érkeznek majd, ezek ráadásul meglehetősen komoly fejlesztések lesznek. „Egy szinten vagyunk a Ferrarival” – mondta. „A különbséget a folytatásban az jelenti majd, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csomagunkból a pályán. Továbbra is kiélezett csatára számíthatunk a Ferrarival, és teljes mértékben bízunk abban, hogy az FIA gondoskodni fog a szabályok betarttatásáról”- mondta Marko.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés