Hirdetés

Váratlan jó hírt kaptak a nyugdíjasok

Garai Kitti portré Garai Kitti

A nyugdíjszakértő egy fontos dolgot tisztázott a Magyar Közlönyben megjelent módosítások kapcsán.

A szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti, köznevelési, szakképzési területen nyugdíjasként közszolgálati jellegű jogviszonyban dolgozók nyugdíját 2023. augusztus 31. után sem kell szüneteltetni - hívta fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő.

Farkas azt írta, "az időkorlát leteltének közeledtével és a közszférában egyre fájdalmasabb munkaerőhiány szorításában a kormányzat ismét enyhített a szabályokon, de még mindig nem törölte el általános jelleggel a közszférában dolgozó nyugdíjasokra vonatkozó, okafogyott korlátozásokat".

Az április 29-én hatályba lépett módosítás egyrészt eltörli a korábban meghosszabbított, 2023. augusztus 31-re kitolt időkorlátot, másrészt pedig a nyugdíj szünetelése alóli kivételek körébe sorolja azt a közszolgálati jellegű jogviszonyt, illetve megbízási jogviszonyt, amely "érettségi vizsgák és az országos középiskolai tanulmányi versenyek szervezése érdekében az Oktatási Hivatalnál vagy a fővárosi és vármegyei kormányhivatalnál jön létre”.

A szakértő példaként említi, hogy az augusztus 31-i időkorlát eltörlésével a nyugdíj mellett dolgozók köre kiegészült az érettségi vizsgákat és az OKTV-ket szervező nyugdíjas pedagógusokkal - adta hírül az Infostart.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés