Hirdetés

Nyugdíjas matektanárt rúgott ki a tankerület

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A tanár korábban többször is részt vett a polgári engedetlenségi akciókban, most indoklás nélkül küldték el.

Azonnali hatállyal megszüntette a tankerület Szabó Márton közalkalmazotti jogviszonyát, miután a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikumban matematikát tanító férfi több alkalommal is részt vett a polgári engedetlenségi akciókban.

Azt írja a Telex, hogy a tanárnak december 31-én járt volna le a próbaideje, de már december 19-én megkapta a levelét arról, hogy december 30-án megszűnik a jogviszonya - indoklás nélkül. A tanár decemberben a közoktatás állapota miatt szervezett tiltakozó akciókban vett részt, ami miatt összesen 36 órát nem tartott meg.

Szabó Márton elmúlt 70 éves, és nyugdíjasként, két és fél évvel ezelőtt kezdett el tanítani, korábban elemző közgazdászként dolgozott.

Szabó az első két évben óraadó tanár volt, szeptembertől indult a próbaideje, és mint meséli, a tiltakozásokban mindig aktívan részt vett, mert problémának tartja a közoktatás állapotát, az alacsony fizetéseket és a tavaly módosított sztrájktörvényt is.

A tanár elmondta, hogy bement az iskolába elköszönni a diákjaitól, és nehezen élte meg az elválást. Szabó egyébként azért tanított, hogy emberek között legyen és az agyát mozgassa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés