Hirdetés

Remek hírt kaptak a magyar nyugdíjasok - ez sokakat érint

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, illetve az emelt összegű 13. havi nyugdíjat és számos más nyugdíjszerű ellátást azok az idősek, akik postai úton kérték.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot.

Arról is szólt, hogy 202 óta minden évben az infláció méretéhez igazodik a nyugdíjemelés mértéke. Ezt pedig még most is garantálja az Orbán-kormány, a szankciók okozta magas inflációs környezetben is. A januári 15 százalékos nyugdíjemelés így a most érkező 13. havi nyugdíjra is érvényes. Egy 208 ezer forintos átlagnyugdíj esetén tehát most 416 ezer forint érkezik az idősekhez - írja a Népszava.

Azok is megkapták, illetve megkapják ezt a juttatást 13. havi ellátás címén, akiknek az ellátását a nyugdíjakkal azonos módon kell emelni, ilyen például a rokkantsági ellátás, rokkantsági járadék, a fogyatékossági támogatás. Idén az kap 13. havi nyugdíjat, illetve ellátást, akinek a nyugdíja vagy ellátása 2023 előtt indult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés