Hirdetés

Rendkívüli hír a nyugdíjasoknak: ekkor kapják kézhez az emelt nyugdíjat

Nap Híre portré Nap Híre

Kiderült, mikor utalják a novemberi nyugdíjat.

Hamarosan megkapják a nyugdíjasok és más jogosultak az emelt összegű járandósságot, melyről a hivatalos rendelet október elején jelent meg. Magyarországon közel kétmillió öregségi nyugdíjas, és további félmillió fő más jogcímen kereesztül részesül olyan ellátásban, járadékban, melynek emelése most lesz esedékes. Így hát rengetegen várnak arra, hogy kézhez kapják a pénzüket ebben a hónapban - írja a Pénzcentrum

A nyugdíjak utalása, illetve kézbesítése most is a meghatározott rend szerint történik: az utalás mindig a hónap 12. munkanapjához legközelebb eső munkanapon történik, ez idén novemberben 10-e, péntek lesz. Azok, akik postai úton kérték a járandósságot, az úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban nézhetik meg, hogy pontosan mikor érkezik a pénz. A nyugdíjak kifizetése nyugellátási utalványon történik készpénzben, a címzett lakóhelyén, összeghatártól függetlenül. Általánosságban igaz, hogy a hónap 15. napjáig meg szoktak érkezni a nyugdíjak a postán keresztül is.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Orbán Viktor szeptember végén bejelentette, hogy novemberben közel fél havi nyugdíjjal kapnak többet az idősek. A miniszterelnök bejelentése után Gulyás Gergely ismertette a nyugdíjemelés részleteit a kormányinfón: mivel a nyugdíjas infláció várhatóan 18,5 százalék lesz, a korábbi 15 százalékos emelést kiegészítik 3,5 százalékkal. Ezt azt jelenti, hogy egy átlagos, 210 ezres nyugdíj esetén 6,5 ezer forintos havi emelést kapnak a nyugdíjasok. Mivel ezt visszamenőleg is megkapják, egy átlagos nyugdíjas 78300 forintot kap kézhez pluszban novemberben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés