Hirdetés

Már a Magyar Közlönyben is megjelent, itt vannak a novemberi nyugdíjemelés részletei

Nap Híre portré Nap Híre

Itt vannak a részletek, amire minden nyugdíjas várt.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Orbán Viktor múlt csütörtökön a parlamentben jelentette be, hogy novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz majd a postás az időseknek. Lapunk arról is beszámolt, hogy ha 2023-as nyugdíjas infláció 18,5 százaléknál magasabb lesz, akkor a juttatás nem őrzi meg a reálértékét. 

A Pénzcentrum szúrta ki, hogy a Magyar Közlönyben péntek délután jelent meg az Orbán-kormány friss rendelete a nyugdíjellátások és egyes más ellátások 2023. november havi kiegészítő emeléséről.  

E szerint a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény alapján 2023. november 1-jétől – 2023. január 1-jei visszamenőleges hatállyal – 3,1 százalékkal emelkednek az ellátások.

A Magyar Közlönyben megjelent, a nyugellátások és egyes más ellátások 2023. november havi kiegészítő emeléséről szóló friss rendelet szerint hivatalból kell emelni többek között az öregségi nyugdíjat, az özvegyi nyugdíjat, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói ellátást, a szolgálati járandóságot, a rokkantsági ellátást és a rehabilitációs ellátást is. A teljes listát a Pénzcentrum oldalán lehet megtekinteni.

A Magyar Közlönyben ma közzétett passzusban kiemelik, hogy az e rendelet alapján emelendő, a 2023. novemberre járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani. Hozzátették, hogy a 2023. január–október hónapokra járó emelés összegét, valamint tizenharmadik havi nyugdíjra vagy tizenharmadik havi ellátásra való jogosultság esetén az arra járó emelés összegét a 2023 novemberére járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés