Hirdetés

Ez megváltoztatja a magyar nyugdíjasok életét, de sokan nem is tudnak róla

Nap Híre portré Nap Híre

Február 2-án indult egy új szolgáltatás, amellyel bárki megnövelheti későbbi nyugdíja összegét.

A Magyar Államkincstár új szolgáltatása, a Kincstári nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) célja az állampapírban történő megtakarítási lehetőségek szélesítése. 

Az új lehetőséggel az államkincstár egy olyan befektetési életútprogramot alakít ki, amellyel a gyermek születésétől kezdve egy egész életen át lehetőséget biztosít ügyfelei részére az állampapír-forgalmazás területén. NYESZ-t bárki nyithat akár online is az Ügyfélkapun keresztül, amennyiben már az államkincstár ügyfele, és rendelkezik értékpapírszámlával a kincstárban. 

A későbbi megtakarításokat szintén lehetőség van online formában intézni, a Webkincstáron és Mobilkincstáron keresztül is hozzáférhető ugyanis a nyugdíj-előtakarékossági számla. 

Az előtakarékoskodásnak csupán annyi a feltétele, hogy a számla nyitását megelőzően 5000 forintot be kell fizetni a fő értékpapírszámlára. 

Azok, akik nyugdíj-előtakarékossági számlát nyitnak az államkincstárnál, duplán jól járnak. Nemcsak a nyugdíjalapjuk növekedik majd, de személyijövedelemadó-visszatérítésre is jogosulttá válnak befizetéseik után, melyek 20 százalékát – 100 000 forint összegig – visszaigényelhetik az éves adóbevallás idején. Az adó-visszatérítés összegét a NAV a nyugdíj-előtakarékossági számlára utalja majd, ahol abból további állampapírok vásárolhatók majd - írja a Dívány.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés