Hirdetés

Novák Katalin New Yorkba utazott, és közös képet készített Joe Bidennel

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Novák Katalin Magyarország köztársasági elnöke szombat reggel a Facebook-oldalán tudatta a követőivel, hogy II. Erzsébet királynő temetését követően az Egyesült Államokba, azon belül is New Yorkba utazott, hogy részt vegyen az ENSZ Közgyűlésén.

Az amerikai nagyvárosban Novák találkozott az USA elnökével, Joe Bidennel és a feleségével, Jill Bidennel is, amiről egy közös fotó is készült.

Az államfő a napokban felszólalt az ENSZ Közgyűlésén is, majd részt vett az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett fórumán, tárgyalt António Guterres ENSZ főtitkárral, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójával, valamint megbeszélést folytatott Ronald Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével, és több más nemzetközi, amerikai zsidó szervezet vezetőjével - írja a Hírklikk.

Az amerikai látogatásának harmadik napján Novák Katalin ellátogatott a mexikói határon álló falhoz is, ahol személyesen tájékozódott a migrációs helyzetről, ezután pedig San Diegoba vette az irányt, ahol állami kitüntetést adott át a magyar születésű holokauszttúlélő Edith Eger író-pszichológusnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés